Water en vuur

Workshop Water en Vuur – data in overleg
Old Ambt glasblazerij en kuurcentrum Fontana Nieuweschans hebben een zeer bijzonder en dynamisch arrangement voor u samengesteld. Drie dagen lang maakt u kennis met het gloeiend hete glas en de kunst van het glasblazen. Daarnaast kunt u genieten van mineraalrijk bronwater en vele andere weldadige faciliteiten van het kuurcentrum.
Kortom: Fontana Nieuweschans en Old Ambt glasblazerij bieden u het beste op het gebied van water en vuur!

De Old Ambt glasblazerij
Old Ambt glasblazerij is een open glasstudio waar glaskunstenaar Johan de Vries, in eigen atelier, u introduceert in de wereld van het gloeiend hete glas.
In deze workshop maakt u zeer gericht kennis met het werken bij de smelt- en inwarmoven en ligt de nadruk op veel praktijkoefening. U leert de vaardigheden die nodig zijn voor het maken van eenvoudige geblazen vormen. Technieken die o.a. aan de orde komen zijn; keien, de eerste luchtbel blazen, overnemen aan de pontil (teamwork), het openen aan de bovenkant en verschillende kleurtechnieken.
Tijdens de workshop kunt u rekenen op een intensieve begeleiding.
Kuurcentrum Fontana Nieuweschans
Tijdens de 3-daagse workshop overnacht u in het Golden Tulip Kuurhotel Fontana, wat onderdeel uitmaakt van kuurcentrum Fontana Nieuweschans. Hier vindt u alle faciliteiten op het gebied van gezondheid en ontspanning voor lichaam en geest.
Fontana Nieuweschans is bekend om haar Thermaalbad met heilzaam bronwater dat wordt opgepompt uit een bron op 630 meter diepte. Dit water is 36 °C en bevat vele mineralen, zoals zout, jodium, magnesium en bromide. De mineralen in combinatie met de aangename temperatuur zorgen voor een heerlijk weldadig effect.
Daarnaast vindt u hier o.a. saunafaciliteiten, huidverzorging, massages, thalasso therapie, een zonnestudio, een bewegingsstudio, een kapsalon en een bioscoop. Het kuurcentrum bevindt zich op 1 kilometer afstand van de glasblazerij.
Data ( in overleg) en prijzen 3-daagse workshop
Workshop: water en vuur:   € 885,00 p.p.
Bij de genoemde prijs zit het volgende inbegrepen:
·    3 daagse workshop glasblazen (dagelijks van 09.00 – 16.30 uur)
·    2 overnachtingen in het Wellness Kuurhotel Fontana
·    2 keer een uitgebreid ontbijtbuffet, met o.a. regionale en biologische producten
·    3 lunches en voldoende koffie en thee / bronwater
·    2 driegangen keuze diners
·    3 dagen vrij gebruik maken van de volgende kuurfaciliteiten:
Het Thermaalbad, de diverse saunafaciliteiten, de rustruimte met Saline en Lavendelkamer, de Bewegingsstudio en het kuurpark. Ook kunt u elke avond vanuit een comfortabele stoel genieten van een film in de hotelbioscoop.
·    Tussen 07.00 uur en 18.00 uur vrij gebruik van het koffie-, thee- en waterbuffet in de hotellounge
·    Gebruik badjas tijdens uw verblijf in het kuurcentrum
·    Gratis badslippers
Belangrijk: u gaat werken met “gloeiend heet glas” en kunt rekenen op een aangenaam warme workshop. I.v.m. de temperatuur van de ovens is het raadzaam tijdens de workshop katoenen kleding te dragen. Glasblazen is fysiek inspannend, maar u hoeft niet extra sterk te zijn of over krachtige longen te beschikken. Vergeet niet om uw badkleding mee te nemen voor het gebruik van het Thermaalbad.
Indien u met het openbaar vervoer naar Nieuweschans reist, wordt het vervoer tussen de glasblazerij en het kuurcentrum voor u geregeld.
Verlenging
Indien u als groep van 4 à 6 personen reserveert, dan kunnen er in overleg andere data gekozen worden en kan er een korting op de totaalprijs worden gegeven.

DSCN0977

Reserveren en informatie

Voor reserveringen of meer inhoudelijke informatie over de workshop glasblazen:
Old Ambt Glasblazerij
Tel: 0597-655213
E: info@oldambtglas.nl

Voor meer informatie over Fontana Bad Nieuweschans

I: www.fontananieuweschans.nl

Comments are closed.