Workshops

Laatste workshop dit jaar op zaterdag 17 september.

Nieuwe workshops waarschijnlijk pas weer in 2018

We bieden graag iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met het glasblazen. Het glas komt uit de smeltoven bij een temperatuur van 1120 graden C. Al draaiend haal je met de blaaspijp een kleine hoeveelheid glas uit de oven en geeft dit in een aantal stappen voorzichtig de vorm. Glasblazen is een unieke ervaring, in kleine groepjes van 4 à 6 personen onder intensieve begeleiding van glaskunstenaar Johan de Vries.

NIEUW:  Workshop Glasobject met Healing Arts Liquid Light Frequencies maken

Regelmatig organiseren Johan de Vries, meester glasblazer/glaskunstenaar, en Ruby Palarczyk, Healing Arts docent en therapeut een gezamenlijke workshop waarin je een glasobject gaat maken gecombineerd met een Healing Arts Remedie (flesje of spray) naar eigen keuze.

De Healing Arts Liquid Light frequencies zijn hoog energetische remedies die elk met hun eigen frequentie de verbinding met jouw wezen versterken.

Glaskristal heeft van zichzelf al een hele hoge trilling en blijkt een uitstekende drager van de frequenties van de Healing Arts remedies te zijn, die door de methode van verwerking, blijvend  in het glas worden aangebracht. Daardoor krijgt het glas een andere uitstraling en de Healing Arts frequentie is goed voelbaar als je het aanraakt.

In de glasblazerij van Johan de Vries in Bad Nieuweschans, gaan we met een klein groepje, van maximaal 8 personen, aan de slag. Je gaat leren om uit de smeltoven een afgepaste hoeveelheid glas te halen bij een temperatuur van 1100 graden celcius. Door te draaien en te vormen ga je dit vloeibare glas verwerken tot een ei of bolvormige presse-papier, met zijn eigen kleuren en Healing Arts frequentie die je intuïtief vooraf uitkiest.

Het werken met het hete glas eist hoge concentratie en wordt intensief begeleid door Johan. Het uitkiezen van de remedies en de kleuren wordt begeleid door Ruby.

Doordat we ook in een groep werken, worden de Healing Arts  frequencies nog meer versterkt in de glazen objecten. Het wordt dus een mooie co-creatie van alle aanwezige deelnemers.

Het is een dag van intensief werken, meditatie, ontspanning en verbondenheid.Het glas object moet vervolgens 24 uur langzaam afkoelen in de afkoel-oven en kan een dag later worden opgehaald of worden opgestuurd (tegen verzendkosten)

Datum: op afspraak. Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Plaats: Bad Nieuweschans, pr. Groningen
Ënergieuitwisseling: Euro 141- per persoon inclusief koffie, thee, vegetarische lunch en glasobject met Healing Arts remedie. Minimale deelname is 5 personen.
Opgave  via info@naarjelevenspad.nl

Voor meer informatie zie ook www.oldambtglas.nl en  www.naarjelevenspad.nl.

De Kennismakingsworkshop van één dagdeel is om je het basisprincipe van glasblazen te laten ervaren voor een vriendelijke prijs. We geven Vrijdag t/m maandag workshops `s morgens van 9.30-12.00 uur en `s middags van 13.00-15.30 inclusief koffie/thee. Kosten zijn € 98,-  p.p. Bij aanmelding van 5 of 6 personen ineens is een korting mogelijk en kan men zelf direct, voor zover de blazerij beschikbaar is, de datum vastleggen.

1-daagse workshop op afspraak, datum nog te bepalen. max 6 personen. Er worden basisoefeningen gedaan en daarna enkele glasobjecten gemaakt van presse papier tot een geblazen glas of schaal. De gemaakte objecten kunnen na gecontroleerde afkoeling vanaf de volgende dag opgehaald worden. Kosten zijn € 165,- p.p. inclusief lunch, koffie/thee, fris bij een minimaal aantal deelnemers van 4 personen. Bij aanmelding van een groep van 4 tot 6 personen is een korting mogelijk en kan men direct de datum vastleggen.

2-daagse workshop op vrijdag en zaterdag, beschikbaar na tijdige reservering. De kosten voor deze twee daagse cursus zijn € 295,- p.p. inclusief koffie, thee en lunches. Bij aanmelding van een groep van 4-6 pers ineens is een korting mogelijk en kan men ook zelf de datum, voor zover beschikbaar, vastleggen.

DSCN0977

Worpshop teambuilding Een bijzondere uitdaging voor kleine groepen. Een workshop waarbij het aspect van samen werken centraal staat. Glasobjecten vereisen een perfect timing en samenwerking om tot een bevredigend resultaat te komen. Maximaal 6 personen, maar hoe kleiner de groep des te intenser de ervaring. Eén of meer dagen mogelijk, en de gemaakte objecten zijn eigendom van de groep en tastbaar bewijs van uniek teamwork.

pontil

Workshop Water en Vuur  data in overleg                                                                                 Old Ambt glasblazerij en kuurcentrum Fontana Nieuweschans hebben een zeer bijzonder en dynamisch arrangement voor u samengesteld. Drie dagen lang maakt u kennis met het gloeiend hete glas en de kunst van het glasblazen. Daarnaast kunt u genieten van mineraalrijk bronwater en vele andere weldadige faciliteiten van het kuurcentrum. Voor reserveringen of meer inhoudelijke informatie over de workshop glasblazen: Old Ambt Glasblazerij Tel: 0597-655213 E: info@oldambtglas.nl   Voor meer informatie over Fontana Bad Nieuweschans: I: www.fontananieuweschans.nl

Comments are closed.