Gastenboek

Bedankt voor uw bezoek aan onze website. Wij zouden het fijn vinden als u hier uw reactie geeft, hoe u een demonstratie, workshop, aankoop of bezoek ervaren hebt.

Bericht plaatsen
(7)
(7) Galina en Jac
ma, 10 oktober 2016

Johan en Ruby. Wij hebben zondag weer genoten van de gezellige middag in jullie prachtige ruimte. Helaas voor het laatst in Nederland. Helaas voor ons natuurlijk. En voor de 6e keer met verbazing gezien hoe je weer een pracht object maakte. Heel groot natuurlijk, om je oven leeg te krijgen. Wij wensen jullie het allerbeste in jullie nieuwe woonplaats. Als wij weer naar Bretagne gaan, onze favoriete vakantiebestemming, komen we zeker kijken hoe het daar gaat. PS. We hebben een schaal gekocht met exact de kleurzetting van onze eerste schaal. Een geweldig duo!

(6) Paula Veerhuis
zo, 9 oktober 2016

Hallo Johan en Ruby,
Wat hebben wij een leuke middag gehad op jullie afscheidsfeest met de laatste glasblaasdag in Nederland, bad Nieuweschans.
Wat een mooie plek daar, maar in Frankrijk krijgen jullie vast weer een prachtplaats en wie weet komen we daar ook een keer kijken.
Thuisgekomen met een prachtige vaas, echt een plaatje!
Heel veel succes met de boel in te pakken en de verhuizing. .....
Wij willen jullie alle goeds wensen, een fijne bruiloft en goede reis naar la douze France!
Tante Ymie, Sjonnie en Paula

(5) Gerda Boersema
za, 23 april 2016

Met 5 vriendinnen een workshop Glasblazen gevolgd. s'ochtends om 9 uur hadden we geen idee wat ons te wachten stond. Wat hadden onze

rugzak vol met tips van thuis; ''wees voorzichtig, kom terug zonder brandwonden etc '' Deze zorgen bleken achteraf niet nodig want vanaf het begin voelden we ons veilig en welkom bij Johan en Ruby. Alles werd duidelijk uitgelegd, we werden gewezen op kritieke plaatsen en momenten en Johan deed alles voor. Geweldig om te ervaren hoe het is om glas aan een stok uit een over te halen en zo te draaien dat het glas er niet als stroop af glijdt. Ook gemerkt dat we als vrouwen denken dat we Mul ti tasken beheersen, maar draaien aan een stok, glasblazen, naar je glas blijven kijken en lopen naar de glasblazersstoel is niet eenvoudig. ( dus mannen ; wees gewaarschuwd want voor jullie is het nog een tikje zwaarder ) Maar het is ons gelukt; prachtig kleurrijke werkstukken in mooie vormen .. en opvallend ; allen verschillend. Gelukkig was Johan steeds aan je zijde en hem ontging niets waardoor we allen 'brandwond vrij' zijn gebleven. Tussen de middag kregen we een heerlijke lunch aangeboden. Kortom: een 'cadeautje- dag' die je je zelf zo nu en dan moet gunnen. Even ver verwijderd van de dagelijkse beslommeringen en heerlijk genieten van je eigen creaties. We zien met plezier op deze dag terug en zullen er nog lang over napraten en genieten van onze pronkstukken.
(4) Gerda Boersema
vr, 22 april 2016

Met 5 vriendinnen hebben we een heerlijke, ontspannen dag gehad met de workshop glasblazen. We hadden s''ochtend om 9 uur geen idee wat ons te wachten stond. Hadden alleen van thuis diverse opdrachten mee gekregen in de geest van; ' wees voorzichtig, kom thuis zonder brandwonden etc. Fijn de partners zo zorgzaam zijn, maar het was niet nodig want al gauw voelden we ons veilig en welkom. Johan deed alles voor, waarschuwde voor kritieke plaatsen en wat we vooral niet moesten doen en verloor ons geen moment uit het oog. Het is heel bijzonder glas aan stok uit een oven te halen, er mee te draaien, kleur te geven, blazen en er iets moois van te maken. Spannend en nooit eerder ervaren dat drie dingen tegelijk doen zo moeilijk is .... blazen, stok ronddraaien, naar je glas blijven kijken en lopen of gaan zitten in de glasblazersstoel (en nu waren wij ook nog allen vrouwen die goed Multi tasken ... dus mannen ; zet je scherp) We hebben prachtige kleurrijke werkstukken gemaakt .. Johan gaf een ieder voldoende steun en vertrouwen in haar creatie. Heel bijzonder straks iets in huis te hebben wat jezelf hebt gemaakt en nergens te koop is. Tussen de middag kregen we een heerlijke lunch aangeboden. Kortom; voor ons een ''adeautje dag' waar we met plezier op terug kijken en die nog lang op ons netvlies zal blijven. Een aanrader voor een ontspannen, creatieve dag ..je bent echt even '' van de wereld '' en alleen maar bezig met je eigen ding

(3) Sabrina
za, 5 april 2014

Vervolg op het bericht hieronder, van Roel op 18 mei 2013.
Ik was hier ook bij, om glazen bollen te blazen met de adem van mijn moeder erin. Fantastische ervaring!
Inmiddels is mijn moeder overleden. Nu hebben we Johan gevraagd of hij een grote glazen bol wilde maken voor op haar grafmonument. Hier wilde hij graag aan meewerken. Daarom zijn we zaterdag 22 maart bij hem in de glasblazerij geweest, waar hij voor onze ogen een prachtige bol creëerde met de kleuren waar mama van hield. We mochten zelf helpen met het samenstellen van de bol, het draaien zodat het glas op de stok bleef etc.
Een ontzettend hartverwarmende ervaring! En de bol is supermooi geworden!
Heel erg bedankt Johan en ik zal nog vaak over deze ervaringen praten.
Kortom, als je iets unieks zoekt, zelf graag bij het maken wil zijn, professioneel en vriendelijk geholpen wil worden, dan moet je bij glasblazerij Old Ambt zijn!

(2) Roel
za, 18 mei 2013
url 

Afgelopen weekend hebben we een workshop gedaan om herinneringen te maken. Mijn schoonzus gaat binnenkort voorgoed weg, omdat ze terminaal kanker heeft. We (broer, schoonzus, kinderen en ik) hebben met Johan glazen presse-papiers gemaakt met daarin een luchtbel. Deze luchtbel is ingeblazen door mijn schoonzus. Zo hebben we allemaal een heel mooie herinnering, omdat het een prettige dag is èn ieder heeft een prachtige eigen bol als aandenken!
Dank voor het leren van de eerste stappen van het glasblazen in jullie prachtige ambiance, maar vooral voor deze onvergetelijke, ongedwongen dag!

Roel

(1) Maria Hulshof-Creemers
wo, 15 mei 2013

In 2012 kwam ik bij Johan met de vraag of hij op verzoek van mijn overleden zus een zandloper wilde blazen waar haar as in kon worden gedaan! Een niet alledaags verzoek voor iemand met zo'n vrije geest, maar tot mijn grote vreugde wilde hij hieraan meewerken! Het uiteindelijke resultaat ontroerd me nog steeds. Dank je Johan en Tanja....voor jullie gastvrijheid, openheid ....mooie mensen die prachtig dingen maken! Ik zal dit nooit vergeten!
Maria.


 Naam *
 E-mail *
 Website
 Bericht *
* Verplicht

Comments are closed.