Demonstraties

Centraal in de glasblazerij staat de smeltoven, waaruit de glasblazer met de blaaspijp een afgepaste hoeveelheid blank glas haalt. Door kleuren en blazen, vormen en tussentijds verwarmen ontstaat zo een uniek kunstobject: de Unica
De Old Ambt Glasstudio is een open atelier waar u van 1 april tot en met 15 december het glasblazen van zeer dichtbij kunt meebeleven.
Tijdens de blaassessie, waarbij de meester glasblazer het glas roodgloeiend en vloeibaar aan de blaaspijp balanceert, krijgt u uitleg over dit proces.

In verband met de nieuw in te richten blazerij in Frankrijk waarschijnlijk pas in 2018 weer demonstraties en workshops glasblazen. De glastuin wordt in de zomer van 2017 geopend.

Demonstraties voor groepen tot ruim 50 personen en andere tijden na telefonische afspraak, tel: 0597 655213. Of via e-mail
Voor groepen is er ook de mogelijkheid om in de binnentuin te genieten van koffie, thee, gebak etc., indien dit bij uw reservering duidelijk aangegeven wordt.

We werken samen met een aantal reisbureau`s, horecaondernemers en kunstenaars en kunnen in overleg een passend arrangement voor u samenstellen in de regio`s Groningen, Ost Friesland en Emsland.

Comments are closed.